Doelgroepregister

Het blijkt lastig om vooraf met zekerheid te bepalen of een bepaalde werknemer behoort tot de doelgroep van de banenafspraak. Daarom heeft UWV een doelgroepregister beschikbaar gesteld. Dit register kunnen werkgevers raadplegen om te zien of een persoon daadwerkelijk onder de doelgroep van de banenafspraak valt.

Een werkgever kan met behulp van een burgerservicenummer nagaan of een (potentièˆle) werknemer in het doelgroepregister is opgenomen. Ook kunnen werkgevers bij UWV op basis van het loonheffingennummer nagaan of zij al mensen in dienst hebben die tot de doelgroep behoren.

U komt bij het register door in te loggen op het werkgeversportaal van UWV. UWV heeft ook een handige infographic over het doelgroepregister.

U kunt via het doelgroepregister niet op zoek gaan naar nieuwe kandidaten voor een vacature. Hiervoor kunt u het beste terecht bij het Werkgeversservicepunt in uw regio. Voor advies of tips kunt u ook altijd bij ons terecht. Dit kan bijvoorbeeld door het contactformulier aan de rechterzijde van deze pagina in te vullen of door naar de contactpagina te gaan.